Dpf iptal sonrası yaşanması muhtemel problemler | Sakarya Partikül - Sakarya Partikül Değişimi 
0 541 4470947 info@sakaryaegzoz.com

Dpf iptal sonrası yaşanması muhtemel problemler


2018-08-07 / Recep haldız

Paylaş Paylaş Paylaş

Dizel Partikül Filtresinin temizlenmesinde piyasada yapılan amatör temizleme işlemleri, sorunu daha da çözülemez hale getirdiği aşikardır.
Bu yüzden araç sahipleri sürekli yanan DPF arızası ve motor arıza ışığından bıkmış ve bu sıkıntıdan kurtulmak için DPF iptali yöntemine gitmek istemişlerdir. Fakat DPF iptalinin sonucunda aşağıda belirttiğimiz bazı sorunlar ortaya çıkabilir.
Aracın arıza lambası tekrar yanabilir.
Egzoz muayenesinden geçmeyebilir, doğaya ve çevreye zarar verebilir. Siyah veya Beyaz duman atmaya başlayabilir. Aracınız çekişten düşebilir.
Yakıt sarfiyatınız artabilir. Yukarda bahsettiğimiz durumlarla karşılaşmamak için ne yapılmalı? Öncelikle araçların beynine bir yazılım yüklenerek yapılan DPF iptali mantığını ortadan kaldırmak gereklidir.
Egzoz sistemlerinin içine Dizel Partikül Filtreleri bir amaca hizmet etmek için koyulduğunu düşünürsek bu DPF’leri iptal etmek akla ve mantığa çok uygun bir işlem değildir.
Bu işin çözümü aslında basittir. Konuya hakim ve uzman ellerde yapılan temizlik işlemleri sayesinde bu sıkıntılı arızadan kurtulabilirsiniz.
Çoğu egzozcular ve Dpf temizleme işi yapan yerler, filtreleri temizlerken çeşitli kimyasallar kullanıp ve devamında da petek yapıdan su akıtarak temizleme yöntemini benimsemişlerdir. Fakat bu tarz bir temizlik işlemi o an olmasa bile orta vadede Dizel Partikül Filtrenize zarar vererek, filtrenin değişimine kadar giden bir sürecin başlamasına neden olur. 


Sakarya Partikül Filitre .